Logo
Steven Ridley
Zanger en gitaarleider
Steven Ridley, van Frans-Engelse afkomst, begint de muziek op 4-jarige leeftijd. Hij ging op 17-jarige leeftijd naar de Music Academy International, waar hij Antoine Valvin ontmoette, die momenteel drummer is van de band. Als componist, auteur, performer werkt hij aan verschillende muzikale projecten zoals muziek voor advertenties, composities voor jonge kunstenaars. Hij speelt op 19-jarige leeftijd in het eerste deel van Charlélie Couture in Parijs. Hij creëert StevN en treedt op in Rockerill, Botanique, Unisound Festival, Cork Unifestival, Belvédère de Namur, Zik Zak, la machine de Bruxelles, Tour de Samme en vele andere mythische plaatsen! Antoine Valvin en Anthony Beth sluiten zich aan bij het project om in 2017 Steven Ridley te creëren en stevige alternatieve Rock voor te stellen. Dit alles bij concerten begeleid door de tweede gitaar van Bruno Baudewyns en ondersteund door de ongelooflijke mix van Peter Soldan van Dada Studio. Groove, rock, pop. Een goede positieve cocktail.
Anthony Beth
Bas
Anthony Beth begon op zevenjarige leeftijd piano te spelen. Hij vervolgt op gitaar en later bas, waar zijn voorkeur uiteindelijk naartoe gaat. Hij zette zijn eerste muzikale stappen in de blues en evolueert later richting funk en reggae. Hij wordt de bassist van Deepculcha met David Corleon en Omar Perry. Hij wordt resident bij Belga Queen in Brussel en verkent daarna andere horizonten, zoals mediaproductie. Hij richtte in 2006 het bedrijf AB-Arts op, dat ook 3D-animaties, 2D, tv-advertenties, videogames in virtual reality en augmented reality wil produceren. Hij vervoegt Steven Ridley in 2017. AB-Arts zorgt voor productie, publicatie en distributie van de groep. Het duo Anthony en Antoine zorgen voor de krachtige Bass-drums van de groep Steven Ridley.
Antoine Valvin
Drums
Antoine Valvin begint de drums op 11-jarige leeftijd, naast Didier Brunet in Nevers (Frankrijk) waar hij vandaan komt. Snel trad hij toe tot de bigband van het conservatorium van zijn geboortestad. Tegelijkertijd begint hij zijn eerste muzikale projecten en ontdekt hij de scene van de regio Parijs. Na een stage in het centrum Didier Lockwood, zal hij in 2010 Steven ontmoeten aan de Music Academy International van Nancy. Op dat moment begint hun samenwerking. Ze zullen onder meer met de Belgische harpiste Pia Salvia spelen. Hij vervoegt Steven Ridley in 2017 en neemt actief deel aan het schrijven van teksten en arrangementen bij het eerste album "Between The Lines". Op het podium deelt Antoine een krachtige en subtiele energie die je niet ongevoelig zal laten.
Bruno Baudewyns
Tweede Gitaar
Bruno begint de gitaar als tiener door pop en rockklassiekers te spelen. Zeer snel gaat hij over naar allerlei stijlen van muziek. HIj gaat naar de Antwerp Jazz Studio en vervolgens naar de sectie jazz van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij voltooit vervolgens zijn master aan het conservatorium en begint collectieve gitaarworkshops. Hij is ook betrokken bij vele muzikale projecten: Sheke/Jazz Soul ; The aiM/Pop-Rock ; In Lakesh/Alternatif ; Azerty/Folk ; T-Lephone Export/Rock ; Pierres/Chanson ; Steven Ridley/Rock en vele andere. Op gitaar, bas, keyboards,… neemt hij deel aan meerdere opnamesessies. Hij is ook gepassioneerd door audiovisuele productie in brede zin en neemt deel aan de muziekcompositie van enkele films en maakt ook clips en documentaires. In 2014 creëerde hij het Unisound-festival, een muzikaal evenement gewijd aan toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Een grote troef en solide ondersteuning in de tweede gitaar voor Steven Ridley!
Peter Soldan
Producent & geluidstechnicus
Peter Soldan, een gekende naam in de Belgische studio's ... Mede-oprichter van de Dada-studio, een van de grootste studio’s van België. Hij is duidelijk een icoon in geluidstechniek. Hij creëert Blue Cry Studios in 1989 en doet onder meer de muzikale productie bij de film "C’est arrivé près de chez vous". Hij deelt zijn passie onder meer op het SAE-instituut, de HELB en de insas. Hij heeft een groot aantal artiesten gemixt of geproduced, zoals Machiavelli, Vaia Con Dios in samenwerking met Jean Pol Van Ham, Manou Galo, Fred and the Healers, Maurane en vele anderen. Hij is de held van het geluid dat Steven Ridley in de baffels doet ontploffen.
Between The Lines